Our trip to: Bulgaria

Här får ni se & höra om vår resa vi gjorde på semestern.. 
 
Vi satt endast ett par dagar innan och kikade igenom alla möjliga resor på olika charterbolag, funderade över vilket land vi ville besöka och vad vi ville få ut av semestern. Vi båda kände för att åka till ett främmande land där ingen av oss tidigare hade varit, vi ville ha sol på oss och vi ville ha det enkelt & billigt. Till slut valde vi att boka en vecka i Bulgarien!
 
Vi hamnade mitt i turistorten Sunny Beach där vi bodde på ett väldigt enkelt hotell med ett par pooler. I vårt område fanns det massor av restauranger, barer, supermarkets och små butiksstånd där det såldes kläder, skor och prydnader. Vi båda fyndade ett par saker var för en billig peng, vilket var väldigt roligt. Tycker det är så mysigt att köpa smått och gott på semestern som man inte kan hitta hemma i Sverige!
 
Vi hängde en hel del vid vår pool och nere på stranden. Däremot ville vi ta oss iväg och se fler delar av Bulgarien!
• Vi åkte båttaxi till den fina halvön Nesebâr där deras gamla stan fanns. Vi var där i några timmars tid och strosade runt bland gamla kyrkor, tog oss en varsin svalkande dryck på ett café samt kikade in i små butiker! 
• En annan dag åkte vi in till en större stad vid namn Burgas där vi ville ta oss till ett shoppingcenter. Vi blev borta nästan hela dagen och på denna utflykt fick vi i oss sushi till lunch, en god efterrätt på Starbucks - och så fick vi med oss ett par påsar med nya kläder hem till hotellet!
• En tredje och sista utflykt fick gå till Sveti Vlas där vi hängde på en mysig strand hela dagen. Vi latade oss på solstolar, käkade en fräsch sallad till lunch och doppade oss i havet ett par gånger. Som avslut tog vi oss en promenad längs stranden, förbi en hamn och vidare upp mot en utsiktsplats. Det var himla vackert!
 
Under resans gång såg vi till att unna oss massor av godis, fika och snacks och när vi inte var iväg på utflykter passade vi på att vila så mycket som möjligt. Jag varvade med att läsa en bok, lyssna på musik, ligga och blunda eller till och med sova.. Det var välbehövligt!
 
Vår vecka tillsammans i Bulgarien var otroligt mysig och det var väldigt kul att vi fick uppleva landet första gången tillsammans! ♥Kommentarer

vad härligt!

Svar: Ja, absolut! Det var en härlig resa!
Ida Bjelkert


Kom ihåg


Trackback